És una bona època per trasplantar les plantes anuals, els bulbs, o els rizomes. I és important entrecavar preparant el terreny per aplicar adobs i ferro.

A l’hort… s’ha de sembrar o plantar les varietats d’hortalisses que hagin estat recol·lectades. Les llavors han de ser repicades i col·locades en un lloc fresc, i s’ha de regar abundantment. Es recomanable recollir pel matí les mongetes, els tomàquets, els alls… i continuar amb les cures contra les malalties i les plagues.

A la gespa… se li ha d’aportar adob per a revitalitzar-la ja que estarà debilitada per la calor. S’ha de regar preferiblement a primera hora del matí amb abundància. Els regs superficials molt freqüents fan que les arrels es tornin més fràgils. Per altra banda s’ha d’airejar sovint perquè l’aigua penetri de forma eficaç i segar la gespa regularment cada dues setmanes. Les plagues han de ser controlades fent tractaments preventius d’herbicida.

Respecte a les plantes aromàtiques… s’han de regar regularment com per exemple la menta, les aromàtiques més llenyoses com el romaní o la lavanda ja que poden romandre més seques.

Els cactus… ja poden ser instal·lats a l’exterior i s’han de regar una mitjana d’un cop per setmana. S’ha de deixar assecar bé el substrat entre reg i reg i es favorable aportar una mica d’abonament líquid amb l’aigua.

Les plantes d’interior… entren en un període de vegetació activa. S’han d’eliminar les flors passades i les branques mortes. S’ha de deixar assecar el substrat de les plantes verdes. En el cas de les plantes amb flor s’ha de mantenir el substrat constantment humit.